Ит Лидери

Банка ДСК, BGmenu и ДЗИ – с най-успешни ИТ мениджъри през 2017 г.

Computer World

За десета поредна година ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубът на ИТ мениджърите наградиха най-добрите ИТ директори на годината. Целта на конкурса е да отличава мениджърите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии и да открои важната им роля в ръководството на компаниите.

Наградите за „ИТ мениджър на годината“ са в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“, „Ефективност“. Тази година те бяха връчени от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Любомир Ганчев, съветник на Министъра на икономиката, Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Росен Желязков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“.

С приз в категория „Мениджмънт“ е отличен Николай Шаламанов, ръководител на управление „Оперативна поддръжка на ИТ системи“, Банка ДСК. Негови подгласници са Ивайло Ламбрев, ИТ специалист, и Тодор Григоров, ISIT мениджър, „Нестле България“.

„Оперативната поддръжка е дело на голям екип от хора, а не само на един човек“, сподели Шаламанов приемайки наградата. Той използва възможността да благодари на колегите си, работещи заедно за постигане на резултатите.

В категория “Иновации” победител е Зорница Чугреева, изпълнителен директор на BGmenu. Нейни подгласници са Красимир Веселинов, ръководител на отдел „ИТ“ в Софтгруп АД, и Сергей Андреев, заместник-изпълнителен директор, „Информационно-управленски системи“, Овергаз.

„Трябва да вярваме втехнологиите, защото те спестяват време в чисто механични, ежедневни и уморителни действия и дават възможност на хората да мислят, да експериментират и да правят по-добри неща“, сподели Чугреева.

Победител в категория „Ефективност“ е Николай Шекеров, директор ИТ, ДЗИ. Негови подгласници са Георги Петров, ИТ мениджър, „Бултекс 99“ и Сергей Андреев, заместник-изпълнителен директор, „Информационно-управленски системи“, Овергаз.

„Важно е да се събираме и да споделяме добрите идеи, които успяваме да реализираме – каза Шекеров след получаването на наградата. – Благодаря за номинацията на Клуба на ИТ мениджърите, за мен това е най-високата оценка от прекрасни професионалисти, които много уважавам. Горд съм, че печеля именно в категория „Ефективност“. Ефективността е баланс между поне 3 страни – ИТ екипът в ДЗИ, колегите „извън ИТ“, които успяха да работят с нас, както и доставчиците, които се нагодиха към нашата компания и нашия начин на работа.“

С традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на Клуба, бе отличен Велимир Миленкински, главен експерт „Информационни технологии“ в Столична община. Наградата бе връчена от Юрий Генов, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и изпълнителен директор на Банка ДСК.

При честването на десетото юбилейно издание на конкурса, УС на Клуба на ИТ мениджърите в България връчи и специални награди. Те бяха за принос в развитието на Клуба през изминалите десет години. Отличията бяха присъдени на Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на Борика АД, Надя Кръстева, старши бизнес анализатор ИТ, дирекция „Информационни системи“, БНБ, и Нели Йоловска, мениджър „Корпоративни продажби“, Борика АД.

Събитието се състоя в зала „Концертна“ на Военен Клуб София на 11 декември. Изборът на преминаващите на финалния етап от конкурса бе направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите. За направените предложения гласуваха 25-ма членове на Клуба, като всеки имаше възможност да подкрепи най-много 3-ма кандидати във всяка категория. Получилите най-много гласове във всяка от категориите бяха номинирани като финалисти в конкурса.

Също така, за шести път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1200 лв., целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. Тази година Клубът на ИТ мениджърите в България награди 8 младежи: седем от стипендиите се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България, а осмата - от ЕКО България.

Избраните стипендианти са:

  • Александър Георгиев, ПМГ "Акад. Боян Петканчин", Хасково, 12 клас
  • Атанас Динев, ППМГ "Акад. Никола Обрешков", Бургас, 11 клас
  • Василена Цветанова, МГ "Акад. Кирил Попов", Пловдив, 10 клас
  • Димитър Томов, ПМГ "Баба Тонка", Русе, 12 клас
  • Звездин Бесарабов, НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София, 11 клас
  • Джемма Русева, ПМГ "Атанас Радев", Ямбол, 10 клас
  • Ива Иванова, МГ "Гео Милев", Плевен, 11 клас
  • Матей Петков, НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София, 10 клас

Церемонията “ИТ мениджър на годината” бе проведена в партньорство с Борика АД, Мобилтел и УниКредит Булбанк, и с подкрепата на BMW, Sofia Airport Center, Johnnie Walker и Dicota.

Преди церемонията ИТ мениджър на годината” се проведе кръгла маса на тема "ИТ мениджърът с влияние върху бизнес процесите". Модератор на кръглата маса беше Юрий Генов, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК и председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България, а сред останалите участници бяха Васил Машаров, ИТ мениджър, ЕКО България; инж. Павлина Христова, началник отдел „Информационни и комуникационни технологии“, община Габрово; Пепа Колева, ИТ директор, УниКредит Булбанк; Злати Златев, управител, Проект Трейдинг; Цветомир Дочев, търговски директор, Велекс Инк, и Людмил Стойчев, управляващ съдружник, CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X