Ит Лидери

До 7 януари се кандидатства за Vivacom Регионален грант

Computer World

До 5000 лв. безвъзмездно финансиране могат да получат проекти в полза на общности от малките населени места в рамките на третото издание на програмата Vivacom Регионален грант. Тя се организира от телекома и Български център за нестопанско право (БЦНП), като сумарният ѝ бюджет е 60 000 лв.

Подаването на кандидатури става на: www.vivacomfund.bg/regionalgrant.html. Крайният срок за подаване на документи е 7 януари 2018 г., като финалистите ще бъдат обявени през март следващата година.

Критериите за подкрепа на предложенията, с които се кандидатства, са те да са с общодостъпна полза от реализирането им или да решават проблем за конкретна общност, да са новаторски и да въвличат хората по места.

В програмата могат да участват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, като от тази година се дава възможност за финансиране на проекти и на читалища, училищни настоятелства и настоятелства към детски градини в партньорство с училища и детски градини.

Финалистите се селектират от жури, в което участват Любен Панов – член на Настоятелството на БЦНП, Жаклин Вагенщайн – съдружник и директор на издателство Колибри и създател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – журналист, Иван Кънчев – основател на сдружение Българска история и Мария Чернева от БНТ.

„VIVACOM Регионален грант дава скорост на добрите идеи – това е и тазгодишното мото на програмата – каза Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации на Vivacom, по време на официалния старн на новото издание на програмата. – Скорост, за да могат малките населени места и общностите в тях да не се чувстват изостанали спрямо големите градове; скорост, която увлича, свързва и преодолява предизвикателствата.“

„Тази програма ни изпълва с удовлетворение и ентусиазъм. Удовлетворение, защото за две години 24 екипа са успели да променят повече или по-малко мястото, в което живеят, да създадат повече от 50 партньорства, да въвлекат повече от 3500 човека. Ентусиазирани сме, защото идеите са все по-добри и вълнуващи. Какво по-успешно от това не да казваш на хората какво да правят, а да даваш сила на техните идеи. Това е програма за насърчаване на гражданската енергия.“ – сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

В първите две издания на програмата кандидатстваха общо 539 идеи от всички 28 области на България, припомнят организаторите. Подкрепени са 24 местни инициативи и са инвестирани 112 480 лева в развитието на общности от цялата страна.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X