Ит Лидери

Paysafe дарява компютри на 11 български училища

Computer World

Над 200 компютъра ще дари българският офис на доставчика на решения за дигитални разплащания Paysafe на 11 родни училища. Те ще бъдат използвани от ученици от областите Враца, Кърджали, Монтана, Стара Загора и Хасково.

Стойността на дарението е над 100 хил. лв., поясняват от компанията. Предоставената техника пък са специално създадени за образователни цели лаптопи Acer. Според Paysafe нициативата е част от програма за дигитално приобщаване, която цели да подпомогне образованието и живота на младите.

„Благодарение на дарението на Paysafe, нашите ученици, най-вече изучаващите информационни технологии, ще доразвият дигиталните си компетенции. Това е от изключително значение в съвременното информационно общество. Аз и моите колеги оценяваме високо жеста на Paysafe, защото „Всяко добро дело носи отплата само по себе си”, сподели Красимира Каменова, директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. Арх. Стефан Стефанов“, гр. Монтана.

„Приветствам сърдечно партньорството ни с Paysafe. С това дарение компанията ще даде възможност на ученици от 11 български училища да използват най-новото в областта на съвременните компютърни технологии и ще поощри мотивацията на повече от 4,000 деца", каза Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause. Фондацията е логистичният партньор на Paysafe за дарението на компютрите.

„Бихме искали да се отплатим на обществото, което ни даде над 900 таланти за нашия екип. Надяваме се, че България ще продължи да инвестира в хората си, за да бъде талантът поощряван и да се развива в името на общото благо“, подчерта Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Дарението е поредната инициатива, чрез която компанията инвестира в младите таланти. Paysafe България предлага също шестмесечен платен стаж за начинаещи софтуерни инженери. Програмата е насочена към млади хора, които имат желание да се развиват в сферата на технологиите, и предлага интензивно обучение за придобиване на необходимите умения.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X