Ит Лидери

Qualcomm отхвърля офертата на Broadcom за $103 млрд.?

Computer World

Американският производител на чипове Qualcomm Inc. смята да отхвърли офертата на Broadcom Ltd. за 103 млрд. долара, като това може да се случи още в рамките на тази седмица, съобщи Reuters, позовавайки се на източници от компанията.  Ако сделката все пак се осъществи, това би било най-голямото придобиване в индустрията. Според изчисления на Bloomberg на база финансовите резултати от 2016 г. ако двете компании се обединят, те ще станат третият по големина производител на чипове в света след Intel и Samsung.

Според Reuters обаче бордът на директорите на Qualcomm вече е разработил стратегия за отхвърляне на офертата на Broadcom, тъй като, според главният изпълнителен директор на компанията Стивън Моленкопф, офертата от 70 долара на акция говори за подценяване на компанията и не е свързана с процеса по одобрение на сделката от страна на регулаторните органи.
Хок Тан, CEO на Broadcom, е готов да започне битката за поглъщане на Qualcomm, представяйки офертата си до 8 декември. Ако това стане, акционерите на Qualcomm ще имат възможността да заменят борда на компанията и да го принудят да се ангажира с Broadcom.
Това е поредната битка, в която влиза Qualcomm. Американският производител на чипове вече заведе дело срещу Apple. Компанията обвинява технологичния гигант, че споделя софтуерни тайни с конкурента Intel.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X