Ит Лидери

Мащабни блокчейн проекти ще представи лектор от IBM на конференцията MUFFIN 2017

Владимир Владков

Експертен опит от реализираните мащабни проекти за внедряване на модерните технологии „блокчейн“ в различни организации ще сподели по време на конференцията MUFFIN 2017 в София водещият лектор от IBM Норберт Кауенховен. Той член на екипа за дигитализация на глобалната търговия в IBM и отговаря за решения на IBM за управление на митници, имиграцията и граници.

IBM е сред ключовите клиенти на Мусала Софт, която организира за поредна година тази конференция и в София на 14 октомври, събота. Кауенхофен ще представи технологиите на IBM в областта на „веригата от блокове“. Той ще опише и предизвикателствата, с които се е сблъскал, при един от малкото реални мащабни проекти в тази област – внедряването на технологията в най-голямата компания за морски превози Maersk.

„Верига от блокове“ e сред най-бързо развиващите се технологии с отворен код, с чиято помощ надеждно се съхранява достоверна цифрова информация чрез непрекъснато растящ низ от записи. „През 2008 г. Сатоши Накамото представя пред света първата реална система, базирана на blockchain – виртуалната валута Bitcoin, и предизвиква не само основните допускания на съвременната финансова система, но и поставя под въпрос убежденията на много политици, икономисти и медийни специалисти, обясняват от Мусала Софт. Днес в света се търгуват над 1000 различни криптовалути с обща пазарна капитализация от над 150 милиарда долара. Със своя стремителен растеж те оборват традиционната монетарна теория и се превръщат във все по-често дискутирана тема в общественото пространство“, допълват от българската софтуерна компания.

Участниците в конференцията MUFFIN 2017 ще научат повече за една от водещите платформи за разработка на решения с blockchain – Hyperledger. На събитието, което ще се проведе в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), ще бъдат представени реални проекти, показващи потенциала на технологията Hyperledger. Достъпът до конференцията е безплатен, но с предварителна регистрация на сайта https://goo.gl/m7NP68, където може да се види и пълната програма на събитието. Освен в София, компанията организира конференцията и в Скопие, а работни семинари Muffin се провеждат регулярно в няколко български града.

Досега за шестата поредна конференция MUFFIN са се регистрирали вече стотици посетители. Организаторите от Мусала Софт очакват тази година тя да събере над 1000 софтуерни инженери и ИТ специалисти, които да чуят някои от най-добрите лектори в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. „Тази година сме предвидили повече дискусионни панели, така че да има повече интерактивна връзка, а не само лектори и слушатели. Ще има и специални щандове, на които посетителите ще се запознаят с решения в четирите основни направления – добавена интелигентност плюс големи данни, облаци, Интернет на нещата и Quality Assurance (QA)“, коментират от софтуерната комлания.

Лектори на тазгодишната конференция MUFFIN включва експерти в областта на Front-еnd приложенията, QA , DevOps, бизнес анализите и меките умения. Включени са и дискусионни панели по темите “интеграция на облаци, добавена интелигентност“, големи данни, Интернет на нещата JavaEE, потребителски интерфейси и изживявания (UI/UX) и други.

Подробната програма на конференцията е публикувана и на сайта на Мусала Софт https://muffin.musala.com/event/MuffinConfSofia. Новини за MUFFIN 2017 и видео анонси на лекциите можете да следите във Facebook страницата на конференцията: Facebook/Muffin Conference.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X