Ит Лидери

Нов инвеститор подкрепя растежа на Dynamo Software

Владимир Владков

Частната инвестиционна компания Francisco Partners придобива дял от разработчика и доставчик на CRM системи Dynamo Software, съобщиха от българската компания. Сделката осигурява на Dynamo водещ партньор, като свежите инвестиции ще засилят растежа и темповете на иновация на продукта на компанията. Членовете на досегашното ръководство на Dynamo Software, както и служителите, запазват „значителен дял“ от компанията, която стартира през 1998 г. под името Netage Solutions. По-късно фирмата бе преименувана по името на водещата CRM платформа, използвана именно за внедряване на системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли.

Конкретни параметри на сделката не бяха съобщени. Ясно е само, че Красен Драганов, основател на компанията и досегашен изпълнителен директор ще остане в дружеството като член на висшето ръководство. Той ще се фокусира върху работа по продуктовата стратегия и осигуряването на връзки с клиентите на компанията.

Francisco Partners, от своя страна, има дългогодишен опит в технологичната индустрия. За 17 години е набрала повече от $10 млрд. капитал, инвестирани в над 200 технологични компании в областта на финтех, здравеопазване, интернет и системния хардуер. Компанията е придобивала и дялове от софтуерни фирми в Европа и Северна Америка, включително Attachmate, която през 2014 г. бе обединена с Micro Focus.

През последните няколко години Dynamo Software бележи значителен ръст, дължащ се и на повишения интерес на клиентите към облачно базираното решение за управление на инвестиционните им процеси. Сред потребителите на решението са инвестиционни дружества, включително фондове за управление на рисков капитал, компании за недвижими имоти, хедж фондове, както и институционални инвеститори. С помощта на платформата на Dynamo потребителите могат да управляват своите активи, да автоматизират работните си процеси и да вземат по-лесно решения, съобразени и с непрекъснато променящите се регулаторни изисквания. Клиентите на Dynamo са над 400, като те управляват активи на стойност над 3 млрд. долара.

“Благодарение на предишния опит на Francisco Partners с подобни инвестиции в системи за управление, вярваме, че заедно ще постигаме все по-високи цели”, коментира Красен Драганов.

“Вярваме, че продукти като Dynamo ще променят пазара на софтуери за управление на инвестиции. Очакваме да продължим да инвестираме агресивно в нашата софтуерна платформа, за да докажем на настоящи и бъдещи клиенти, че ще получават продукт, който е водещ в технологичната индустрия”, добавя Питър Христодуло, партньор във Francisco Partners.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X