Ит Лидери

До 15 януари се кандидатства за „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

Computer World

Стартира регистрацията за участие в седмото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Регистрацията е безплатна ще бъде отворена до 24.00 ч. на 15 януари 2018 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

Кампанията е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В инициативата могат да участват фирми регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. В рамките на конкурса ще бъдат връчени 11 награди в различни категории за принос в развитието на ИКТ у нас.

Организаторите подчертават, че в изданието на „Наградите на БАИТ” за 2017 г. са внесени промени. Въведени са 3 нови категории, които „акцентират на популяризирането на България като дигитален хъб на региона и нашата ИКТ индустрия като създател на продукт на световно ниво“:

  • Успешен български ИКТ продукт;
  • Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения;
  • Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.

В категорията „Успешен български ИКТ продукт“ може да се кандидатства само с комерсиални продукти, собствени разработки на български компании.

За „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“ могат да кандидатстват български фирми, без тези с основна дейност ИКТ, които самостоятелно (не като корпоративно решение, наложено от фирмата-майка извън България) са инвестирали в ново за българския пазар авангардно решение – ИКТ продукт, технология, система, начин на използване.

Третата нива категория, „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“, цели да отличи организация, която е създала продукт/услуга, която е получила голяма популярност или има значителен пазарен успех в областта си на приложение извън България.

Запазват се и промените, въведени в предишното издание: Наградата за специален принос се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури. Учениците отново могат да подават своите разработки в категорията „Младежка награда“.

В „Наградите на БАИТ“ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: Образователна награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска администрация, STARTUP компания и Значителен корпоративен ИКТ проект.

Информация за победителите в отделните категории за предишните години е достъпна на са сайта на инициативата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X