Ит Лидери

Китай забрани на ръководителите на биткойн борси да напускат страната

Computer World

Китайските власти са забранили на ръководителите на платформи за търговия с биткойн да напускат страната, съобщи Beinjing News, позвовавайки се на информиран източник. Новината идва на фона на скорошнии съобщения, че там планират изобщо да прекратят тази търговия. Свързаните с нея мениджъри и собственици на платформи, както и притежатели на на токъни са длъжни да сътрудничат на следствието.

Същото издание по-рано съобщи, че платформите Huobi и OK Coin ще прекратят работата си през ноември 2017 г. BTCChina, друга едра борса, също възнамерява да последва техния пример.

Китай забрани на ръководителите на биткойн борси да напускат страната

Източник, близък до ръководството на Huobi, е съобщил на Australian Financial Review, че създателят на платформата е задължен да се отчита пред властите и да е готов за сътрудничество по всяко време. Дори ако забраната за напускане на страна не е официална, то последното изискване ще препятства пътуванията на дадения човек.

По-рано през септември бе съобщено, че китайските власти възнамеряват да закрият всички борси за обмяна на биткойн. Местната централна банка вече състави работна версия на инструкция, забраняваща на търговците да използват криптовалути.

Според анализатори една от причината за резкия ръст на биткойн през миналата година е използването на биткойн за залог в случай на спад на курса на юана. Заради риск от спекулации се е стигнало плановете за закриване на платформите за криптовалути.

Разбира се в случай на забрана търговията няма да спре. Вместо това потребителите ще изпращат криптовалути до частни адреси, които ще играят ролята на сейфове. Подобен обмен засега няма как да бъде контролиран.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X