Ит Лидери

Dahua показа решения за умния град и умния дом в София

Computer World

Обширна презентация за представяне на разнообразни решения за безопасен град и умни сгради проведе китайската компания Дахуа Технолъджи (Dahua Technology) в София заедно с парньорите си РАК и АНДИ. От там предлагат разнообразни камери, записващи устройства, аксесоари, както и специализиран софтуер.

Бързото икономическо развитие на градовете, постоянно нарастващия брой на сградите, населението и превозните средства създава все по-големи предизвикателства за сигурността, отбелязват от компанията. Дори и най-развитите градове са изправени пред огромни заплахи от различен тип: терористични нападения, пътнотранспортни произшествия, ежедневни улични престъпления.

Продуктите на производителя имат приложения: в магазини, училища, хотели, банкови институции, градска сигурност и управление на движението, интелигентни сгради и интелигентен транспорт. Освен продуктовото си портфолиото, компанията предлага на българските клиенти и експертни консултации при избора на необходимите му технологии.

В областта градската безопасност бе показан примерен сценарий, включващ лицево разпознаване, автоматично проследяване на заподозрени лица и използваните от тях превозни средства, анализиране на маршрути и т.н. В Дахуа са разработили и система за а разпознаване на потенциално опасни лица и фактори, преди те да са нанесли вреда.

Сред решенията за видео наблюдение на компанията са 60-градусова панорамна камера и термална камера с ултра-дълъг обхват, подходяща за всякакви метеорологични условия и др.

За компаниите китайският производител пи предлага решения за управление на паркинги.

За дома пък от там са разработили гама камери, алармени инсталации, умни брави и домофони и т.н. Видеодомофонната система и системата за контрол на достъпа са комбинирани в една платформа за управление — DAHUA all-in-one. Една карта, която осигурява достъп до всеки вход, изход, паркинг, офис и др.

Китайската компания отвори свой офис в София през юни. Това е първото представителство на Дахуа на Балканите и от тук тя възнамерява да управлява всички бъдещи дейности за региона. 

„Избрахме да отворим първия си офис на Балканите точно в България, защото местният пазар предлага много неразгърнати възможности. Ръководството на Dahua планира да направи значителна инвестиция, за да позиционира България като център на индустрията за видеосигурност в региона“, сподели Тодор Гургуров, мениджър бизнес развитие в Дахуа Технолъджи България. 

Дахуа Технолъджи е на българския пазар от 2004 г. чрез дистрибуторите си РАК и АНДИ, с които компанията работи успешно. Тази година компанията планира и отваряне на шоурум в стилицата. 

От компанията споделят, че от 2010 г. насам инвестират около 10% от годишните си приходи от продажби в научноизследователска и развойна дейност, като се стреми да предлага на клиентите си по цял свят технологични продукти с най-високо качество и услуги на световно ниво. Дахуа е отличена с редица престижни международни признания – четвърто място в „Security Top 50” на списание а&s за 2016 г., второ място по пазарен дял за оборудване за видеонаблюдение според класацията на IHS Report (2016 г.) и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X