Ит Лидери

НАП стартира пак лотария с касови бележки, голямата награда е 50 000 лв.

Владимир Владков

За да стимулира потребителите да изискват касова бележка при всяка покупка и да осъществи по-масов контрол над търговците с касови апарати, Националната агенция за приходите организира за втори път лотария. В нея могат да бъдат регистрирани всички фискални бонове, издадени след 1 януари 2017 г. като агенцията ще дава награди всяка седмица, всеки месец, има предвидена и голяма годишна награда, съобщи говорителят на НАП Росен Бъчваров.

От приходната агенция стимулират още безналичните плащания, като участниците, които са платили с банкова карта на ПОС терминал, получават двойно по-голям шанс за спечелване на награда. За целта те трябва да регистрират както касовата бележка, така и бележката от ПОС терминала, обясни Бъчваров.

В лотарията се допускат български граждани, навършили 14 години, които регистрират фискалните си бонове в интернет на специално създаден за целта сайт. В него обаче не се посочват лични данни, а се въвеждат стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. „Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките“, допълват от НАП.

Голямата годишна награда във това второ издание на играта е 50 000 лв. Освен това всеки месец данъчните ще дават по 2000 лв. на един късметлия, регистрирал печелившата касова бележка. Всяка седмица ще бъде давана и по една предметна награда на стойност приблизително 1000 лв., добавя Бъчваров.

Все още не е ясно какви ще са предметните награди, но в миналогодишната лотария НАП раздаваше таблети, телевизори и смартфони. Тази игра приключи в края на 2016 г. и в нея бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв. Щастливецът, който получи голямата награда от миналогодишната лотария - лек автомобил, беше Иванка Кавъркова от Панагюрище, която бе регистрирала касова бележка за 1,80 лв.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X