Ит Лидери

Visa с нов директор в Европа

Computer World

Шарлот Хог ще заеме поста на главен изпълнителен директор за европейските операции на Visa от 1 октомври 2017 г. Тя ще докладва на Алфред Кели, ръководител на компанията на глобално ниво, и Гари Хофман, председател на борда на директорите на Visa Europe.

Хог има зад гърба си 25 г. опит във финансовия сектор, като последната ѝ позиция е била на главен оперативен директор в Bank of England. Преди това тя в работила още за английското поделение на испанската банка Santander, както и за Experian, Morgan Stanley и McKinsey & Company.

“След дълго търсене сме доволни, че Шарлот ще ръководи нашия екип в Европа – сподели Ал Кели, главен изпълнителен директор на Visa Inc. – Големият опит и изключителните ѝ постижения на пазара на европейските финансови услуги ще бъдат страхотно допълнение за нашия управленски екип.” Нейна основна задача ще е да разшири отношенията на компанията с търговци и финансови институции и да “капитализира огромните възможности за растеж в европейския регион”.

“В Европа, както и по света, развитието при дигиталните плащания предоставя нови възможности за потребителите, финансовите институции и търговците – коментира самата Шарлот Хог. – За мен ще е чест да работя с колеги от целия свят, за да предоставим на европейските клиенти дълбоката техническа експертиза и иновациите, с които е известна Visa.”

От компанията определят присъединяването на Хог като случващо се в ключов момент за нейния бизнес. В средата на миналата година Visa Inc. придоби Visa Europe, създавайки единна глобална организация. Целта на сливането е предоставяне на европейските ѝ клиенти на достъп до по-голям набор от възможности за плащане, услуги и продукти.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X