Ит Лидери

Два онлайн сайта за доставка на храни се сляха - Bgmenu и Lakom

Владимир Владков

Две от големите онлайн платформи за поръчка и доставка на храни в България – Bgmenu и Lakom.bg, се сливат. Обединената компания е част от групата HelloHungry, която притежава и румънската фирма Oliviera. След сливането групата ще стане най-голямата в този бранш в региона, твърдят от HelloHungry, като прогнозната стойност на брутните продажби за цялата 2017 г. се очаква да достигне 20 милиона лева. През 2018 г. се очаква оборотът да се удвои и да надхвърли 42 милиона лева.

Клиентите на двете онлайн платформи ще имат по-богат избор от ресторанти и кухни, от които да поръчват предпочитаните ястия и напитки. Освен това те ще имат възможност да използват повече и по-големи отстъпки и промоции.

В BGMenu вече има достъп до 550 заведения и 30 вида кухня в цялата страна. В Lakom.bg клиентите имат избор между 300 заведения и ресторанти, като според информацията на сайта към настоящия момент поръчки се изпълняват за градовете София, Бургас и Варна, макар че на картата присъстват също заведения от още 4 големи града – Плевен, В. Търново, Пловдив и Стара Загора.

Според компаниите, доставката на поръчките ще става по-бързо. Достъпни са различни варианти за поръчка на храната – както през уеб сайтовете, така и през мобилни приложения, налични към момента за устройства с iOS и Android, през чатбот във Facebook или по „старомодния начин“ - по телефона.

Именно чат ботът във Facebook Messenger бе въведен от BGMenu в началото на юли с цел автоматизация и по-бързо осъществяване на поръчките, заяви за Computerworld Зорница Чугреева, изпълнителен директор на компанията.

“Стремежът на BGmenu постоянно да подобрява своята услуга и да ставаме все по-добри за нашите потребители логично доведе до обединяване на двете компании”, коментира сделката с Lakom.bg Владимир Давчев, основател на BGmenu.

Според основателя на Lakom.bg, Калин Калевски, партньорството с BGmenu разширява мрежата на ресторантите в платформата на Lakom и предоставя на клиентите технологично по-добра услуга, с повече канали за поръчка.

Засега BGmenu и Lakom ще продължат да работят като две отделни платформи, но постепенно ще се осъществи обединяване на техните функционалности.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X