Ит Лидери

Забавление и обучение на плажа с Tech Talks Beach

Computer World

200 регистрации за двете си паралелни сесии събра първото издание на Tech Talks Beach конфенерцията Java&&JavaScript в Бургас, която се състоя на 27 август. Гостите на събитието имаха на избор от общо осем лекции, водени от известни лектори.

Както се подразбира от името на конференцията двете сесии бяха насочени съответно към Java и JavaScript. Обхванати бяха теми като разработка на фронт-енд системи с мащабни потребителски бази, изграждане на уеб услуги с HTML5, Java 9, възприемане на „хакерски“ начин на мислене и т.н.

Събитието беше организирано от Tech Talks по инициатива на EPAM Systems Bulgaria, интернационална компания за разработване на софтуерни решения, в партньорство с Община Бургас. Градът за втора поредна година заслужено грабва специална награда на Българската Аутсорсинг Асоциация (БОА) за „Най-динамично развиващ се технологичен град на годината“. 

Tech Talks е общност на специалисти в сферата на разрабтването на софтуер, която организира ежемесечни безплатни конференции. Целта на организацията е да декомерсиализира процеса на добиване на знание и умения и да изгради общност от специалисти, които споделят своя опит с останалите.


Забавление и обучение на плажа с Tech Talks Beach

© Computer World, Computerworld.bg

Tech Talks Beach е първото издание на събитието, което се провежда извън София. Основната причина да бъде избран Бургас е стремежът инициативата да достигне до по-широк кръг от хора, както и условията, предоставени от Община Бургас за развитие на ИТ бизнеса в града.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X