Ит Лидери

„София тех парк“ АД е с нов борд на директорите

Computer World

„София тех парк“ отново е със сменено ръководство. Решението е гласувано по време на общото събрание (ОС) на акционерите.

Очаква се за изпълнителен директор да бъде назначен юристът Тодор Ангелов, който до момента е бил ръководител на дирекция „Административно-правно обслужване“ на Министерството на туризма (МТ). В новия състав влиза и физикът проф. Николай Андреев, бивш посланик в Ливан. Той ще съдейства и за контактите с чуждестранни партньори. Третият член на Съвета на директорите е Живка Любомирова Такева, бивш заместник областен управител на София.

Според Министерството на икономиката (МИ), въпреки напредъка в привличането на инвестиции, е имало проблеми с оперативното ръководство на  „София тех парк“. От държавното дружеството уточняват, че причината за промените в борда на директорите, е свързана с това, че досегашното ръководство не е изпълнило възложените му амбициозни цели. Забавили са се постъпленията, необходими за плащанията към контрагенти от системата ведомството и за развойна дейност. От МИ уточнват още, че констатациите, свързани с управлението на вътрешните одитори ще бъдат разгледани от АДФИ.

От дружеството, чиито предмет на дейност е свързан с развойната дейност и иновациите, се очаква „да допринесе за общото икономическо развитие на страната“, се казва още в съобщението на министерството.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X