Ит Лидери

Украйна със заявка за най-голямо ИТ събитие в Източна Европа

Computer World

От 29 септември до 1 октомври в украинския град Лвов за четвърта година ще се състои IT Arena – събитие, което според организаторите от тамошния ИТ клъстер (Lviv IT Cluster) ще е най-мащабното по рода си не само в самата Украйна, но и в цяла Източна Европа. Гости на тридневната конференция ще бъдат световни имена от ИКТ сферата, които ще споделят последни прогресивни идеи и практики, както и стратегии за подобряване на бизнеса с гостите. Computerwold България e медиен партньор на събитието.

Организаторите очакват тазгодишната IT Arena да бъде посетена на от над 2000 души, а презентаторите ще са около 40. До момента сред вече обявените има прдставители от Jugnoo, 500 Startups, Indiegogo, Amazon Web Services, TechCrunch, Bayer и др. В предходните издания на събитието в него учатваха и представители от Twitter, Uber, Facebook, Philips, Samsung, IBM, Google, Microsoft и т.н.

Освен конферентната програма IT Arena ще бъде домакин и на стартъп състезание, в което над 100 млади компании от Европа ще представят своите идеи и продукти. Най-добрите от тях ще имат възможност да се покажат пред гостите през първия ден на събитието. Специално жури пък ще определели други десет, които ще излязат на главната сцена по време на втория ден. Регистрацията е отворена до 20 септември на адрес: itarena.ua/call-for-startups.


Украйна със заявка за най-голямо ИТ събитие в Източна Европа

© Computer World, Computerworld.bg

Събитието ще предложи на гостите още технологично изложение, на което ще бъдат показани най-добрите местни ИТ разработки. Участниците в него ще споделят идеи и ще покажат приложения, дронове, устройства, умни технологии и роботи, които са проектирани или произведени в Украйна, подчертават организаторите.

Не на последно място в програмата на тазгодишното издание на IT Arena са включени и над 30 неформални събирания. Те ще са достъпни за всички гости, но е необходима предварителна регистрация.

Билети за конференцията могат да бъда купени от: itarena.ua/#ticket

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X