Ит Лидери

Изтеглят 6 модела зарядни устройства за стени

Computer World

6 модела зарядни устройства за стени, които се продават в държавите-членки на ЕС, няма да могат да бъдат използвани повече. Европейската комисия (ЕК) взе официално решение да ги изтегли от пазара. Причината - въпросните продукти са произведени в Китай, но страдат от неприятен дефект, който може предизвика електрически удар.

Опасни за здравето са моделите зарядни устройства за стени: EP-TA20EWE, A1400, ES-D06, JM-TOXX, MY-222 и RP-U21, предаде AndroidHeadlines. Първите три от тях се продават, без да са брандирани с името на конкретна компания, а се промотират просто като "Тravel Charger".


Изтеглят 6 модела зарядни устройства за стени

© Computer World, Computerworld.bg

Останалите устройства са произведени от компаниите Powerful, EMY и Proda. Всичките шест модела нарушават Low Voltage Directive директивата и EN 60950 стандарта за качество.

ЕС наредиха незабавно изтегляне от пазара на всички гореспоменати модели, тъй като не са достатъчно добре изолирани и крият опасности за потребителите.

Дания е първата страна, която блокира продажбите им, но скоро това ще се случи на територията и на другите държави-членки.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X