Ит Лидери

Българите на 8-мо място по активност в портала „Вашата Европа“

Computer World

Българите са на осмо място по активност при ползване на портала на Европейския съюз „Вашата Европа“ за 2016 г., съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), което отговаря за българската информация, която се предоставя на общоевропейския сайт.

От МТИТС допълват, че България е получила положителна оценка в последния Бюлетин за единния цифров пазар за 2016 г. за изпълнението на националните ангажименти по портала.

Общо 428 988 българи са ползвали информация от платформата „Граждани“, а 75 987 – от раздела „Предприятия“. Първите места по брой посещения се заемат от Италия, Великобритания, Германия, Финландия, Испания и Полша.

Секция „Пътуване“ е една от най-посещаваните, с 37,9 % от общия брой потребители. Другите търсени раздели са „Работа“ (20.8 %) и „Превозни средства“ (13 %). На платформата „Предприятия“, хората са търсили най-много информация в секция „Такси“ (40.5 %), следвана от „Финанси и Финансиране“ (26.8 %) и „Продаване в чужбина“ (9.6 %).

Порталът „Вашата Европа“ е създаден, за да помогне на хората и предприятията да живеят или извършват стопанска дейност в ЕС, чрез предоставяне на достъпна информация за техните права в рамките на единния пазар и да ги насочва към службите за помощ, когато това е необходимо. Информацията, публикувана на двете платформи „Граждани“ и „Предприятия“, е многоезична и се предоставя от институциите на ЕС и националните правителства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X