Ит Лидери

YouTube се похвали с 1,5 млрд. зрители месечно

Computer World

Всеки месец YouTube има близо 1,5 млрд. посетители, което е приблизително един на всеки петима души по света, съобщиха от компанията. Всеки от посетителите прекарва повече от час на ден, гледайки на мобилни устройства клипове в YouTube.

Това оповести изпълнителният директор Сюзан Войчички в публикация в блога на YouTube, в която се изброяват оповестените по време на VidCon различни новости около VR, YouTube TV.

Войчички представи нова технология за виртуална реалност, наречена VR180. Тя улеснява създателите на съдържание в правенето на VR видео. Този формат поддържа 3D видео при заснемане на 180 градуса.

YouTube работи с производители на камери, като LG, Yi и Lenovo за създаването на камери за VR180, които да струват няколко стотин долара.

Относно мобилното приложение на YouTube, плейърът ще се адаптира към желания размер за гледане – вертикално, хоризонтално или квадратно видео. Тази функция ще стане достъпна в скоро време.

Войчички каза, че новата функция за споделяне на видео директно през мобилното приложение ще бъде достъпна до няколко седмици в Латинска Америка, а скоро след това и в Съединените щати.

Компанията обяви още пускането на 37 собствени сериала и филми по YouTube Red.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X