Ит Лидери

Юбисофт с изложба на играта Assassin’s Creed

Computer World

Изложба с концепт арт от видеоиграта Assassin’s Creed на разработчика Юбисофт София ще се проведе от 8 до 21 юни 2017 г. на „Моста на влюбените“ на Националния дворец на културата. Тя се организира съвместно с Дирекция „Култура“ на Столична община.

Концепт арт е направление в искуството, насочено към визуалното предаване на основната идея на произведения като филми, игри и др.

Изложбата включва 58 пана с картини от поредицата Assassin’s Creed. Авторите на по-голямата част от творбите са художници от студиото на Юбисофт София. Има творби и на автори от Монреал, Сингапур, Шанхай и др. Публиката ще има възможност да се наслади на пейзажи и на разнообразни игрови сцени от Речната долина, Ню Йорк през 18 век, Северния Атлантик, Ню Орлиънс, Чичен Ица и Константинопол.

„За нас тази изложба е изключителна възможност да запознаем по-широката общественост с дигиталното рисуване в създаването на игрите ни и да демонстрираме тяхната художествена и културна стойност – споделя Иван Балабанов, Изпълнителен директор на Юбисофт София. – Тази година Assassin’s Creed брандът навършва 10 години от своето създаване. Той е една от най-успешните игрови поредици с повече от 100 милиона фенове в световен мащаб. Творбите в изложбата позволяват на всеки да се потопи в атмосферата на завладяващи арт сцени, които са вдъхновили създаването на едни от най-вълнуващите и достоверни игрови светове.“

В рамките на изложбата от софийското студио са подготвили и изненада с награди за посетителите на изложбата. Повече подробности ще бъдат публикувани на страницата на Юбисофт София във facebook.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X