Ит Лидери

Осветителни тела на ИКЕА ще позволяват гласово управление

Computer World

Интегриране на Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant в продукти за осветление на дома и офиса обяви ИКЕА (IKEA). Серията TRÅDFRI ще може да бъде управлявана чрез гласови команди.

Продуктите от серията не изискват окабеляване или монтаж от специалист. Единственото, което потребителят трябва да направи, е да замени старата крушка с тази, която е включена в комплекта TRÅDFRI. Те могат да бъдат контролирани чрез дистанционно или чрез приложение за мобилен телефон.

„Отправяме предизвикателство към сложните и скъпи домашни системи за „свързан дом“ – споделя Бьорн Блок, бизнес лидер, ИКЕА Home Smart. – Новото стратегическо партньорство с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant ще ни помогне да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти и ще улесни управлението на умните продукти за дома.“

От компанията обещават, че тепърва ще развиват продуктовото си портфолио в тази сфера, позволявайки на потребителите да създадат собствени решения за „интелигентен дом“, чрез различни стратегически партньорства и обогатяване на продуктовото си портфолио.

„Смятаме, че високотехнологичните решения за дома трябва да бъдат достъпни за всички. Ще продължим да работим с други лидери на пазара, за да направим това възможно“, коментира Жанет Скйелмоуз, бизнес мениджър, ИКЕА Home Smart.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X