Ит Лидери

Huawei Watch 2 идва в България в края на юни

Computer World

Новият смарт часовник Huawei Watch 2 ще бъде наличен у нас в края на следващия месец, обявиха от местното представителство на компанията. Той се предлага две базови версии: стандартна и класическа. Налице е и трети вариан, създаден в сътрудничество с Porsche Design studio, който обаче ще бъде достъпен на други пазари.

 Устройството тежи под 50 гр. и предлага мобилна свързаност (чрез SIM карта), включително 4G. Благодарение на това потребителите могат да използват часовника дори без смартфон, нещо което е удобно при спорт например. При избрани мобилни мрежи, часовникът дори може да е със същия номер като смартфона.

Huawei Watch 2 може да се използва за гласови разговори и да изпраща съобщения. На екрана могат да се получават и известия от социалните мрежи.

При тренировка Huawei Watch 2 ще запази маршрута в облака с вградения GPS и Glonass система. Смарт часовникът е може да анализира няколко дисциплини – от ежедневна разходка през кардио тренировка и тичане на пътека или каране на колело. Според компанията по-напредналите потребители ще могат да развият професионален тренировъчен график с използването на приложението Huawei Health.

Часовникът водо- и прахоустойчив, отговаряйки на стандарта IP58, а екранът е защитен от свръх устойчивото стъкло Corning Gorilla Glass. Благодарение на неговата повишена устойчивост потребителят може да не нарушава спортния си режим.

Ако сме забравили портфейла си, също не е нужно да се връщаме вкъщи. Huawei Watch 2 поддържа NFS технологията, с която можем да плащаме чрез стандарта Android Pay.

Според Huawei носимото устройство може да е полезно и по време на пътуване. Лесният достъп до календар, съобщения и известия, пристигащи директно на китката, е много по-бърз, в сравнение с взимането и отключването на телефона. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X