Ит Лидери

Конкурсът за сайтове с европейски домейни вече включва и .ею

Computer World

Стартира четвъртото издание на конкурса EURid Web Awards. В него ще могат да участват и български компании с домейни .eu и .ею. Според организаторите на надпреварата от EURid – организацията управляваща европейските домейни от първо ниво, това е е отлична възможност за компаниите да се откроят в дигиталното пространство.

Процесът по номиниране в EURid Web Awards 2017 стартира. За включване в конкурса е необходима регистрация на webawards.eurid.eu. Победителите ще получат престижен награден пакет, включващ персонализиран 1-минутен видеоклип, създаден от EURid за рекламни цели.

Уеб наградите се раздават в следните категории: Лидерите, Изгряващите звезди, По-добрият свят, Домът на .eu и Лауреатите. Номинирани могат да бъдат всякакви уебсайтове, независимо дали са на утвърдени компании, стартиращи фирми, предприемачи с екоинициативи, образователни институции или блогове за развлечения.

По думите на Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid, фокуси за организацията през тази година са изграждането на доверие в дигиталното присъствие, въвеждане на алгоритми, които предотвратяват злоупотреби с регистрации, продължаване на разработването на интернационализирани имена на домейни и създаване на многоезично онлайн пространство. EURid ще разшири също и своята подкрепа за европейските стартъпи.

Като част от подкрепата си за стартъп екосистемата у нас, организацията дава възможност на двама представители на стартиращ проект от България да присъстват на гала церемонията по връчване на наградите EURid Web Awards, която ще се проведе в Брюксел на 21 ноември 2017 г.

“EURid Web Awards ни позволяват да подкрепяме притежателите на европейски домейни от първо ниво, именно това прави работата ни толкова значима – подчертава Джовани Сепия. – Тези награди са възможност да покажем нашата благодарност за тяхната упорита работа, отдаденост и лоялност, не само към нашите домейн имена, но и към Европа като цяло. Горещо приканваме всички българи, които притежават .eu и .ею разширения да участват в EURid Web Awards, защото наградите представляват невероятна възможност за всяка компания да се открои в дигиталното пространство."

По данни на организацията повече от 3,7 млн. имена са били регистрирани откакто .eu домейнът започна регистрация през 2006 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X