Ит Лидери

Мобилният разработчик Imperia Mobile вече се казва Upnetix

Computer World

Българският софтуерен разработчик Imperia Mobile официално се ребрандира и променя юридическия си статус на акционерно дружество. Новото име на фирмата е Upnetix.

„Стартирахме с амбицията да станем най-голямото студио за мобилни разработки в България. След като го постигнахме, продължаваме напред като Upnetix – обяснява Радослав Гайдарски, нейн главен изпълнителен директор. – Днес нашата мисия е да помагаме на компаниите да превърнат софтуерната иновация в конкурентно предимство чрез технологичната ни експертиза и индивидуални решения.“

Imperia Mobile е създадена от предприемачите Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015 г. Към момента фирмата е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия Изток. Сред тях са приложение за градска мобилност с 2 милиона потребители в САЩ, мобилно приложение за европейски телеком, специализирана система за разплащания за един от 3-те основни Интернет доставчика в Индия и уеб платформа за здравни услуги в Европа и Азия. У нас решения на фирмата ползват: Националната лотария, Comac Medical, Vbox7, Нетинфо, Credoweb и др.

Клиент на фирмата, фармацевтичната компания Comac Medical, бе награден в рамките на конкурса „ИТ проект на годината - 2016“ за внедряването на специализираната ERP система Pathways.

Upnetix отчита 2 милиона лева годишен оборот, 800% финансов ръст за 2015-2016 г. и петкратно увеличаване на броя на служителите, които към момента са над 100.

За 2017 г. фирмата планира удвояване на оборота и 60% ръст на персонала си. За в следващите 2-3 години пък се предвижда отваряне на офис в Западна Европа, както и навлизане на пазарите в САЩ и Близкия изток. Новата форма на акционерно дружество се оказва и най-подходяща за планирания растеж и международни партньорства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X