Ит Лидери

Сирма Груп с футуристичен форум за 25-ата си годишнина

Computer World

С корпоративно събитие под надслов „Следващите 25 – Интелигентното предприятие“ ще отбележи годишнината от създаването родната компания Сирма Груп. То ще се състои на 24 април 2017 г. в зала „София Гранд“ в конгресния център на хотел Маринела в София и има за цел да очертае тенденциите в развитието на технологичния бранш, както и мястото на групата в него. Гостите на форума ще бъдат посрещани от изкуствен интелект, разработен от софтуерната компания.

Сирма е създадена през 1992 г. като българо-канадско фирма за изкуствен интелект и обработка на знания. Днес тя е една от най-старите разработчици в тази перспективна област, в световен мащаб, като е инвестирала над 1000 човекогодини в създаване на такова технологии. В рамките на събитието основателите на отделните компании в групата ще разкажат за плановете си и бъдещите разработки на своите екипи, а гостите ще имат възможност да видят на живо някои от най-новите технологии и продукти.

Сред лекторите на събитието ще бъдат Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг; Атанас Киряков, изпълнителен директор на Онтотекст, Росен Върбанов, изпълнителен директор на Сирма Медикъл Системс; Явор Джонев, изпълнителен директор на Sirma Group Inc, САЩ; Цветомир Досков, изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг; Георги Маринов, изпълнителен директор на ЕнгВю Системс и Румяна Стойкова, изпълнителен директор на Лоякс.

„Технологиите извървяха дълъг път през последните 25 години и днес навлизат във всички сегменти на стопанската дейност – от производството, услугите, през разплащанията и здравеопазването, до образованието и културното наследство – променяйки ги до неузнаваемост – споделя Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг. – Вече говорим за четвърта индустриална революция, а изкуственият интелект и семантичните технологии стават част от живота ни, предефинирайки начина, по който работим, учим, лекуваме се и се забавляваме. Навлизането на когнитивните технологии е една от най-силните технологични тенденции, наблюдавани някога, която тепърва ще променя държави, икономики, индустрии, организации и живота на всеки отделен човек и Сирма Груп е много добре позиционирана да играе ключова роля в налагането на тази тенденция.“


Сирма Груп с футуристичен форум за 25-ата си годишнина

© Computer World, Computerworld.bg

В рамките на форума ще бъда представени когнитивни технологии на Сирма в областта на компютърното зрение, извличане на информация от неструктуриран текст, граф бази данни, електронното здравеопазване, чатботове, инженерингови решения, търговски решения и др.

Създаденa в България, с глобални търговски операции, днес Сирма продава продукти и услуги на всички континенти. Групата разполага с офиси САЩ, Канада, Бразилия, България, Великобритания, Албания. Предстои откриване на такива в ОАЕ и Индия.

Също така Сирма от края на 2015 г. е публична компания с най-голямото за последните 7 години IPO (първично публично предлагане) на БФБ. За първата година като такава тя има 22% увеличение на приходите и 66% увеличение на печалбата – органичен растеж.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X