Ит Лидери

Vbox7 ще предлага музикални видеа на Warner Music

Computer World

Българската медийна компания Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп, и Warner Music Group (WMG) подписаха съвместно партньорство за пълния видео каталог на музикалния гигант. Благодарение на него над 13 хиляди видеоклипа и над 3 хиляди световноизвестни музикални артисти ще станат част от Vbox7.com.

Това е първото подобно партньорство за лицензиране на съдържание между българска дигитална компания и световен звукозаписен бранд като Warner.

„Потребителите на Vbox7 ще са сред първите у нас, които ще могат да гледат най-новите видеоклипове на най-горещите звезди на музикалната сцена и най-новите проекти на редица музикални легенди. Сред тях са Ed Sheeran, Bruno Mars, David Guetta, Linkin Park, Coldplay, Madonna, Missy Elliott, Clean Bandit, Wiz Khalifa, Twenty One Pilots, Skrillex, Dua Lipa, Red Hot Chili Peppers, Kylie Minogue, Roxette и други изпълнители, които ще имат свои официални канали във видеосайта“, споделят от Нетинфо. Музикалните плейлисти на Warner Music Group ще бъдат селектирани по жанр, артисти, специални поводи и други.

„Сделката между Нетинфо и Warner Music Group е първата по рода си на дигиталния пазар у нас, като тя е част от стратегията на Vbox7 да бъде най-доброто място за популярно видео съдържание и запазено място за музикални хитове и класации“, коментира партньорството главният изпълнителен директор на Нова Броукастинг Груп, Дидие Щосел.

„Партньорството с Warner Music Group е голямо постижение за нас. Нашите потребители вече ще могат да получат висококачествено забавление на световно ниво, а в същото време компанията ще предложи на създателите на авторско съдържание уникални решения за монетизация”, добавя Христо Христов, главен изпълнителен директор на Нетинфо.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X