Ит Лидери

Extreme Networks купува мрежовия бизнес на Avaya за $100 млн.

Computer World

Avaya намери купувач на своя мрежови бизнес – Extreme Networks ще купи звеното за около 100 млн. долара. Сделката е част процеса по обявяване в несъстоятелност на компанията, която през януари обяви, че ще премести фокуса си към софтуера и услугите.

Extreme е базирана с Сан Хосе, САЩ, и произвежда безжични жични мрежови продукти, включително SDN контролер, базиран на платформата OpenDaylight. Миналия септември компанията придоби и бизнеса с безжични LAN решения на Zebra Technologies за 55 млн. долара, с който планира да освежи своето Wi-Fi поделение.

Avaya съществува от 2000 г., стартирайки като дъщерно дружество на Lucent Technologies и доставяйки продукти за телефония, системи за колцентрове, както и мрежово оборудване. През 2007 г. компанията стана частна.

Появата на смартфоните и облачните комуникационни услуги сви бизнеса й, заедно с целия пазар на корпоративни комуникационни мрежи. При обявяването банкрута миналия месец от Avaya съобщиха, че ще запазят бизнеса с продукти за колцентрове и ще се разделят с други активи.

Сделката с Extreme трябва да бъде одобрена от съда, наблюдаващ процеса по обявяване в несъстоятелност на Avaya. Очаква се тя да бъда приключена за период между три и четири месеца.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X