Ит Лидери

Български технологични фирми превзеха конкурса на Forbes

Computer World

Български компании от технологичния сектор „превзеха“ конкурса Forbes Business Awards 2016, организиран от Forbes България. С най-много отличия се открояват VMware Bulgaria, ScaleFocus и Musala Soft, но призове получиха още SAP Labs България, pCloud, Mnemonica и Biodit Global Technology. 

VMware Bulgaria застана начело на категория „Развитие на човешките ресурси“, следвана от Musala Soft и ScaleFocus. 

В категория „Служител на годината“ първото място зае Веселин Арнаудов, ръководител „Развитие на иновациите“ във VMware Bulgaria. Трети в този раздел „финишира“ Иван Ненков, изпълнителен директор на Софтуерен университет. 

Biodit Global Technology, специализирана в проектирането и производството на иновативни системи за контрол на достъпа, базирани на биометрични данни чрез идентификация и разпознаване на пръстов отпечатък, си извоюва третата позиция в категория „Качество на стоките“. 

Musala Soft поведе класацията в категория „Качество на услугите“, следвана от pCloud и ScaleFocus. 

Musala Soft се открои, като зае първото място и в категория „Клиентска политика“. На втора позиция в подредбата е ScaleFocus, а трета е Mnemonica. 

SAP Labs Bulgaria грабна първото място в категория „Награда за обществена дейност“, а VMWare Bulgaria се класира трета. 

Категория „Развитие на бизнеса“ оглави ScaleFocus, следвана от позициониралата се втора VMware Bulgaria. 

Освен наградите в осемте основни категории, Forbes България връчи и пет специални награди, две от които бяха за представители на технологичния сектор. Съоснователите на Chaos Group Петър Митев и Владимир Койлазов бяха отличени със специална награда „Предприемач на годината“, а приза за „Принос за развитието на ИТ средата в България“ получи Ива Абаджиева, организатор на международната конференция Java2Days за разработчици на софтуер, част от форума Global Tech Summit.

За призовете във Forbes Business Awards 2016 се надпреварваха 86 компании, които подадоха общо 165 кандидатури. Независимо жури, съставено от предприемачи, мениджъри и бизнес експерти, разгледа и оцени всички кандидатури, а компаниите с най-високи оценки във всяка категория на конкурса бяха отличени.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X