Ит Лидери

108 кандидатури за тазгодишното издание на „Наградите на БАИТ“

Computer World

108 кандидатури от 85 личности, компании и институции ще се съревновават в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016 г. Срокът за регистрация за шестото издание на инициативата изтече в 24.00 ч. на 16 януари. Организаторите подчертават, че за четвърта поредна година кандидатурите са над 100.

От там допълват още, че традиционно се запазват активността и голямата конкуренция във вече утвърдените категории Образователна награда (20 кандидатури), Мобилни решения (14 регистрации) и Журналистически принос (11 кандидатури).

Интерес у ИКТ бизнеса са предизвикали новите категории, въведени тази година с оглед актуалните тенденции в сектора. 7 са регистрациите в категорията Internet of Things, в която предстои да бъде отличен разработен и действащ проекти или продукт в областта на Интернет на нещата, създаден от или с активното участие на български личности или екипи.

За категорията Значителен корпоративен ИКТ проект, в която се конкурират проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина, са подадени 8 кандидатури.

Разширяването на възрастовия диапазон на категорията за студенти, трансформирана в Младежка награда оправда очакванията, коментират още от БАИТ. Броят ученици, които кандидатстват със собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ, надвишава броят на студентите. Според организаторите това доказателство за потенциала на младото поколение, което все още не е икономически активно.

Съгласно промените в регламента тази година носителят на Специалната награда на БАИТ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на февруари. Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X