Ит Лидери

Daskal.eu е приета в акселераторската програма на Facebooк

Computer World

Българската образователна платформа Daskal.eu бе включена програмата за подкрепа на стартъпи FbStart на Facebook. В официалното писмо от екипа на акселератора се посочва, че българският проект е избран заради впечатляващото ниво на разработка до сега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване, посочват от родната организация. От там допълват още, че те са първата българска фирма, включена в програмата.

FbStart е акселераторска програма за подкрепа на стартиращи компании в ранна фаза на тяхното развитие. До момента Daskal.eu е единствената българска фирма, участваща в нея.

Поканата за участие е дошла след като компанията е избрана да представи своя проект пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи Web Summit, което се проведе през ноември в португалската столица Лисабон. След успешното участие във форума, от там са изпратили покана до българския екип да кандидатства в ъв FbStart и малко по-късно кандидатурата е одобрена.

Като участник в акселератора на Facebook фирмата ще получи услуги и инструменти на стойност 40 хил. долара социалната мрежа, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Не на последно място той ще има също възможност да комуникира директно с екипа на Facebook и ще получи достъп до общност от стартъпи от целия свят.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, включително и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление на обучението). Подходяща е за училища, университети и отделни учители. Тя вече се използва активно от Техническия университет – Габрово и редица други учебни заведения.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X