Ит Лидери

StoreGecko е избран за партньор на платформата за магазини BigCommerce

Computer World

Българската фирма StoreGecko подписа споразумение за двустранно партньорство с американска платформа за онлайн търговия BigCommerce. По силата му компанията ще бъде предлагана от платформата като едно от ексклузивните приложения, които ще помагат на онлайн магазините по целия свят по-лесно и бързо да управляват продуктите си. Също така StoreGecko ще може да предлага и индивидуални решения за търговия, благодарение на BigCommerce.

“Изключително щастливи сме от новото партньорство. Трета година сме на пазара на електронната търговия и дойде моментът, в който един от най-големите и влиятелни играчи на пазара ни забеляза. Това за пореден път ни показва, че развиваме продукта си в правилната посока, което мотивира още по-силно екипа на нашата компания да работи още по-усилено и да навлизаме на нови пазар – споделя Ян Андерсен, главен изпълнителен директор на StoreGecko. – Навлизането на пазара в САЩ е както голям успех, така и сериозно предизвикателство за нас, защото работата с BigCommerce изисква по-бързи темпове на развитие и увеличаване на екипа.”

BigCommerce е използвана от компании от всякакви размери да стартират, промотират, управляват и развиват онлайн бизнес. Според анализи на агенцията за проучване на пазара Ipsos (Ипсос), онлайн магазини, направени на BigCommerce, растат приблизително два пъти по-бързо от средното темпо за индустрията.

StoreGecko предлага приложение за управление на електронен магазин или платформа за е-търговия. Компанията е създадена преди около три години в София. Екипът се състои от 10 души и разработва решение за управляване на продуктите в уеб магазините. В края на 2015 година StoreGecko завърши класа по електронна търговия в европейския акселератор Startupbootcamp, като беше избран сред 700 кандидатствали. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X