Ит Лидери

Слабото търсене на фитнес гривни накара Fitbit да спре производството

Computer World

Най-големият производител фитнес тракъри е спрял производството на продукти в средата на декември заради наличие не излишъци на пазара, съобщи Bloomberg. Причина за това е намалялото търсене. Анализаторът на компанията Бен Болин признава, че началото на 2017 г. е слаб. Той предупреждава, че някои доставчици на производителя могат да не получат заплащане за своята продукция.

Анализаторът Cleveland Research също определя пазара в момента като слаб, допълвайки че прогнозите на производителя за последните месеци на 2016 г. са били силно завишени. От там допълват, че новината е била последвана от спад в цената на акциите на Fitbit с 5,9% - ot 7,46 нa 7,33 долара. По време на празничния сезон пък цената на дяловете достигна дори 8,12 долара.

Последното обаче може да е само моментен проблясък на фона на сериозни проблеми. След публикуването на отчета на компанията за третата четвърт на миналата година цената на акциите й отбеляза спад с 53%. За този период приходите й бяха 26,1 млн. долара, след като година по-рано бяха 45,8 млн.

На изложението CES 2017 производителят на фитнес гривни не показа нов модел устройства, а се ограничи с софтуерни обновявания и анонсиране на нови партньорства. Въпреки всичко обаче компанията продължава да е лидер в сегмента, като през третата четвърт на миналата година дялът й е възлизал на 23%.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X