Ит Лидери

Atos купува родната ИнфоПартнерс и прави местен център за услуги в ХВП

Computer World

Доставчикът на услуги за ИТ трансформация Atos обяви, че придобива 100% от българската компания ИнфоПартнерс, специализирана в сферата на решенията от SAP. Годишните приходи на фирмата възлизат на 15 милиона евро и има 423 служители. ИнфоПартнерс е основният доставчик на Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) и ще послужи за основа на изграждането в България на Глобален център за компетенции за хранително-вкусова промишленост (ХВП).

Atos ще разчита на експертизата и уменията на екипа на ИнфоПартнерс да продължи да предоставя услуги на Coca-Cola HBC, както и през изминалите 15 години, като същевременно използва международния си опит за по-нататъшно подобряване на услугите за клиентите си от индустрията. Френската компания ще използва новосъздадения център за да увеличи ръста на бизнеса си в индустрията за производство на храни и напитки като предлага различни технологии и решения от своите направления. Амбицията е през следващите 5 години, този нов център да удвои капацитета на Atos в българската столица.

Междувременно бе обявено, че Atos е сключила „мултимилионен в евро 5-годишен договор“ с CCHBC, която е една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света. Според договореностите френската фирма поема разработването и управлението на ключови ИТ приложения, като така ще подпомага бизнеса на Coca-Cola HBC.

„Това е важна сделка за Atos и ние сме горди, че CCHBC е наш клиент. Ние сме абсолютно решени да продължим отличното обслужване, което ИнфоПартнерс е предоставяло и сме щастливи да приветстваме 423, които се присъединяват днес към нас – сподели Урсула Моргенстерн, ръководител „Бизнес и платформени решения“ в Atos. – Ще работим близко със CCHBC, за да сме сигурни, че споделяме техните бизнес цели и подпомагаме техния бизнес успех.“

„Ние очакваме с нетърпение нашето партньорство с Atos и сме уверени, че ще допринесе за по-нататъшно подобряване на ИТ услугите предоставяни на нашите бизнес партньори вътрешно в Coca-Cola Hellenic Bottling Company – каза Ален Брухар, директор „Бизнес решения и системи“ в CCHBC. – Нещо повече, ние разчитаме на опита и експертизата на Atos да осигури по-добър и по-бърз достъп до нови технологични решения, както и да ни подпомогне да се възползваме максимално от пазарните тенденции и възможности.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X