Ит Лидери

CES 2017: Алтерко показа нов модел детски часовник – MyKi Touch

Computer World

Подобрена версия на популярния си детски смарт часовник MyKi представи българската компания Алтерко Роботикс по време на изложението CES 2017 в Лас Вегас, САЩ. Новият MyKi Touch предлага по-добра работа на функцията по локализация, оптимизиран дизайн и устойчивост, като и разширен избор от цветове. Добавена е и възможност за разговори с други деца, притежаващи същия продукт.

„Една година след старта на продажбите на нашия GPS/GSM часовник MyKi Watch имаме удоволствието да представим един напълно нов и изключителен модел часовник за деца – обяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Новият продукт ще се появи на пазара напролет.“

По думите на Димитров MyKi Touch не измества първия, който в момента е на пазара. Двата продукта се допълват, защото новият модел разширява горната възрастова граница на децата, които ще могат да го ползват. Myki Watch е по-подходящ за деца от 4 до 8 години, докато MyKi Touch е за деца от 7 до 10 години.

MyKi Touch разполага с цветен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, който е чувствителен на допир, и меню изцяло от картинки, които са лесно разбираеми за децата. Първоначално ще се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации. Устройството разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и т.н. Детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна, подчертават от компанията.

На CES 2017, освен носимите си устройства, Алтерко показа и нови продукти за интелигентно управление на дома: камерата Shelly Eye и сензора Shelly Sens, както и с подобрената 3G/4G версия на контролера SHE – елементи на системата за автоматизация на дома.

Отделно бяха демонстрирани и тракерът за домашни любимци MyKi Pet, както и възможността за гласовото управление на дома чрез смарт релетата на компанията Shelly и популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home.

Сред пределоженията на компанията е е Shelly EYE – камера с вградена 3G карта и Wi-Fi, която дава възможност на собственика във всеки момент да види какво се случва в неговия дом или офис. Благодарение на инфрачервен модул, дори при пълен мрак, камерата предава черно-бяло изображение. Информацията от записаните събития се пази до 1 месец назад. „При движение в стаята Shelly EYE автоматично превключва на запис и изпраща информация на мобилния телефон на потребителя“ – коментира Димитър Димитров.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X