Ит Лидери

До 16 януари се кандидатства за конкурса Наградите на БАИТ за 2016 г.

Computer World

Остават 2 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г. До този момент са направени 27 регистрации в надпреварата.

Най-много кандидатури – 6, са подадени в категорията „Журналистически принос“, 5 са регистрираните инициативи и проекти, които се конкурират за Образователната награда.

Регистрацията за участие в конкурса ще бъде отворена до 24.00 ч. на 16 януари 2017 г. включително.

Кандидатстването е безплатно.

В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша, регистрирани съгласно българското търговско право.

За 6-ти път БАИТ ще връчи награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии, като традиционно победителите ще получат плакети и грамоти, както и парични награди. Те са под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании-членове на БАИТ.

Припомняме, че тази година организационният комитет направи промени в категориите и регламента на конкурса, които да отразят бързото развитие на ИКТ индустрията.

Съгласно промяната в регламента за специалната награда няма да се подават кандидатури и тя ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации.

Бяха въведени 2 нови категории: в „Значителен корпоративен ИКТ проект“ могат да кандидатстват както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. В категорията Internet of Things ще бъдат отличени разработени и действащи проекти или продукти в областта на Интернет на нещата, създадени от или с активното участие на български личности или екипи.

С цел подкрепа и стимулиране на активността на младото поколение БАИТ реши да разшири досегашната категория „Студентска награда“ – в „Младежка награда“ могат да участват и ученици, които имат създадена собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ.

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2017 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X