Ит Лидери

Алтерко Роботикс ще покаже гласово управление на умния дом на CES 2017

Computer World

Гласово управление на умния дом чрез съвместимост с популярните асистенти Amazon Echo и Google Home ще покаже българската компания Алтерко Роботикс на изложението за потребителска електроника CES 2017. То ще се проведе от 5 до 8 януари в Лас Вегас.

„За втора поредна година ще вземем участие в CES. Миналата година представихме нашите умни Wi-Fi релета Shelly и система за автоматизация на дома She – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Сега сме много развълнувани, защото само една година по-късно сме готови с ъпгрейд и ще покажем една нова уникална функция на нашите смарт релета за автоматизация: Shelly и Shelly Pro – възможността за гласовото им управление през популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home. Благодарение на тази функция спокойно можете да кажете „Изгаси осветлението“ или „Включи печката“ и Shelly ще го изпълни.“

Wi-Fi релетата на компанията са разделени в две основни серии: Shelly Retro fit за използване във вече готови къщи и серията Shelly Pro, която е подходяща за ново строителство. Устройствата не се нуждаят от контролер в дома на потребителя, а се свързват през домашния Wi-Fi интернет, създавайки SSL връзка директно с облачна услуга, и управлението им е възможно от всяка една точка на света. Според компанията чрез 3 релета всеки дом може бързо и лесно да стане „смарт“.

Shelly Retro fit

Shelly 2 Way switch е компактно двуканално Wi-Fi реле. Устройството позволява управление на 2 ел. вериги с мощност до 8 ампера всяка без контролер, директно от мобилния телефон на потребителя. То дава възможност на потребителя да следи консумацията на ток в реално време. С размери 40х35х19 мм Shelly може да се инсталира в конзолата зад стандартен ключ за осветление, контакт, разпределителна кутия или в електроуред.

Shelly Dimmer пък е Wi-Fi димер, който може да бъде монтиран без промяна в съществуваща електрическа инсталация. Устройството се захранва само от фаза и прави възможно управлението на товари до 500 вата.

Shelly Pro

Серията Shelly Pro беше пусната в продажба миналата седмица и позволява на строителите да постигнат пълна автоматизация на новостроящо се жилище без допълнително окабеляване.

Устройството Shelly 4 Pro е предназначено за управление на електрически уреди и контакти, а Shelly Pro Light – за управление на осветлението, като предлага и функция за димиране. Според Алтерко използването им може да доведе до 30% спестяване на електроенергия. Към момента текат първите им инсталации в новостроящи се сгради.

Освен релетата на щанда на компанията на CES 2017 ще бъде показан и комбинираният сензор Shelly Sens, който засича движение, температура, влажност, светлина, вибрации и осветеност и изпраща информацията през Wi-Fi директно на мобилния телефон. Посетителите на изложението ще могат да тестват и предимствата на най-популярните смарт устройства на компанията: детския часовник MyKi и умния нашийник за домашни любимци MyKi Pet.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X