Ит Лидери

НАП регистрира рекорден брой касови бележки за томболата

Владимир Владков

На 9 декември един от потребителите, които да се регистрирали в лотарията с касови бележки на НАП и Министерство на финансите, ще спечели голямата награда от нея – нов автомобил. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта www.kasovbon.bg до 16,59 ч. на 9 декември.

Късметлията, който ще получи колата, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, съобщи Росен Бъчваров от НАП.

Инициативата на финансовото министерство и приходната агенция започна на 16 ноември миналата година, като досега в нея са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева. Досега в томболата на двете организации са раздадени 50 смартфона и 11 телевизора.

„Интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва“, отчитат от НАП.

В Разград се отчитат най-много регистрирани касови бележки - средно по 403 на жител. Следват жителите на Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки на човек. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е касов бон за 10 000 лв., а най-ниската е бележка за 3 стотинки, сочи статистиката на играта.

В лотарията участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. „Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност“, добавят от НАП. Имената на победителите са публикувани на същия сайт.

Приходната агенция напомня, че хората трябва да пазят касовите си бележки в оригинал или копие (сканирано или фотокопие) до края на играта, защото ще получават наградите си само срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X