Ит Лидери

Fitbit може да придобие производителя на умни часовници Pebble

Computer World

Доставчикът на фитнес гривни Fitbit е близо до сключване на сделка по придобиване на производителя на умни часовници Pebble, съобщава The Financial Times, позовайки се на осведомени източници. От там допълват, че целта на подобна стъпка е най-вече за придобива на интелектуалната собственост на Pebble.

Вероятно най-ценната разработка на компанията е операционната система PebbleOS, която разполага с голям набор от приложения и може да работи както с iOS на Apple, така и с Android.

Както Fitbit, така и Pebble не са коментирали информацията. Междувременно обаче подобно съобщение излезе и в The Information.

Pebble успя да раздвижи пазара на умни часовници през 2012 г. с кампания в платформата за публично финансиране Kickstarter. Сред последните обявени продукти на фирмата е фитнес устройството Core, позволяващо на спортиращия да не носи със себе си смартфон.

Новината за потенциалната сделка идва на фона на съобщения за сериозно свиващ се пазара на умни часовници. Според IDC доставките са се свили с 51% през третата четвърт на настоящата година, спрямо аналогичния период на 2015 г. През този период продажбите на Pebble са се свили от над 200 хил. до около 100 хил. бр.

Според The Financial Times ако Fitbit придобие Pebble, то надали ще продължи да произвежда продукти с тази марка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X