Ит Лидери

Google с конкурс за мобилни разработки

Computer World

Конкурс за раработка на мобилни ориложения с награда пътуване за конференцията I/O 2017 обяви Google. Отборът победител ще бъде определен през януари 2017 г. и ще получи напълно обезпечено пътуване, за до трима членове на екипа.

Разработките трябва да са базирани на платформата на Google – Firebase. Според компанията тя предлага комбинация от инструменти и инфраструктура за създаването на системи за управление на бази данни. Платформата позволява и анализ на данни за мобилни приложения и спомага за вземането на интелигентни решения базирани на твърди факти и данни. Улеснява се работата с други платформи, както и бързо увеличаване на възможностите чрез  функциите App Indexing, Notifications, Dynamic Links, Invites и други.

Кандидатстването става чрез попълване на онлайн бланка. Организаторите споделят: “Търсим най-добрите примери, за това как Firebase ви помага да създадете по-добри приложения, пести време на разработчика и осигурява решение, което може лесно да се разраства.”

През изминалата седмица, по време на конференцията Firebase Summit в Берлин, екипът обяви старта на “Firebase in a Weekend”, онлайн курс в партньорство с Udacity, за да разшири обхвата на това познание и да го направи достъпно за всеки разработчик по света, независимо дали работи с Android, iOS или web.

Според доклада VisionMobile Dashboard Q3 2015, регионът на Централна и Източна Европа има една от най-развитите в света екосистеми от дивелъпъри. В Руската Федерация и региона на бившето ОНД има най-висок процент професионални разработчици (55%) сред всички налични мобилни разработчици. За сравнение този индикатор е на нива от 40% за Северна Америка и 49% за Западна Европа и Израел.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X