Ит Лидери

Dell EMC: С каквото и да разполагате, ще помогнем да се модернизирате

Computer World

Трансформацията в областта на ИТ предоставя на компаниите възможности за иновации в тяхната дейност и за ускорение на начина, по който се случват техните процеси. Дигитализацията на практика е задължителна за развитието на бизнеса, като една от причините се крие в постоянно увеличаващия се капацитет на компютрите. Същевременно производителността, връзките и паметта на машините се увеличават десетократно на всеки 5 години, предоставяйки на бизнесите допълнителни възможности. Това обясни Шербан Зирнован, директор инфраструктурни решения в Dell EMC за Централна и Източна Европа, по време на отриващата сесия на конференцията Dell EMC Day 2016, която се проведе в София.

На 2 ноември в столицата се състоя първата конференция на Dell EMC у нас. Компанията бе формирана след като компанията Dell придоби специалиста в областта на технологиите за съхранение на данни EMC Corporation. Сделката беше обявена преди около година и стойността й бе 67 млрд. долара. Dell EMC е собственост на Dell Technologies, която, по думите на Зирнован е най-голямата частна ИТ фирма в световен мащаб. Неин ръководител е Майкъл Дел. Друга нейна собственост е Dell Inc., която предлага компютърен хардуер и софтуер.

Dell EMC продава продукти в областта на сървърите, съхранението на данни, информационната сигурност, виртуализацията, анализите, облачните системи и т.н. Компанията притежава специалиста в сферата на сигурността, компанията RSA Security, погълната от EMC през 2006 г. за 2,1 млрд. долара. Друго важно звено на компанията е разработчикът на виртуализационни технологии VMware, придобит през 2004 г.

Според Шербан Зирнован, ако предишните 15 години от започването на революцията при свързаността са белязани от централизацията и осигуряването на бърз достъп до необходимата информация, то през следващите години основен интерес ще представляват взаимоотношенията между системите. Това може да означава, че приложенията „няма да се нуждаят от шест месеца тестване и един месец внедряване“. Зирнован направи паралел с потребителската сфера, където всеки собственик на смaртфон очаква софтуера да работи мигновено. „Облачните технологии трябва да се разглеждат като възможност за по-бързо внедряване на системи, като не е задължително те да бъдат публични“, обясни той.

По думите му в основата на съвременните решения, даващи на клиента избор, е развитието на мрежовите технологии.

Компанията е фокусирана в три основни области – центрове за съхранение и управление на данни, технологии за управление на работната сила и информационна сигурност. „Предлагаме на клиентите си хибриден подход по отношение на ИТ трансформацията” – обяви Зирнован. – “Няма значение дали те вече са започнали да се трансформират или този процес тепърва предстои при тях. Независимо с какво разполагате, ние можем да ви помогнем да се модернизирате.“ Той описа хибридния подход по отношение на ИТ като адресиране на желанията на бизнеса. Т.е. системите трябва да работят еднакво добре, независимо от това на какъв модел се е спрял клиентът – локална инсталация, облачна услуга или комбинация от двете. Последният, очаквано засега, е най-популярният.

Годината на флаш съхранението на данни

През тази година за пръв път изцяло флаш-базираните решения могат да покрият на практика всички клиентски изисквания, сподели Хориа Константинеску, мениджър продажби на флаш базирани продукти за Централна и Източна Европа в Dell EMC, който също изнесе лекция по време на събитието. Като основна движеща сила в тази насока се посочва търсенето на все по-висока скорост на работа на ИТ решенията.


Dell EMC: С каквото и да разполагате, ще помогнем да се модернизирате

© Computer World, Computerworld.bg

„Представете си, че във вашата фирма е елиминиран бекъп прозореца и копирането на данни – обърна се към публиката Константинеску по време на презентацията си. – Освобождаването на седем или осем часа от времето на системата означава, че то може да се използва за нещо полезно. По този начин можем да спестяваме средства.“

Според мениджъра обаче, клиентите трябва да проявят интелигентност, за да могат да извлекат максимума от флаш решенията. „Постоянно наблюдавам клиенти, които имат проблеми с производителността“, обясни той. Причината за това е постоянното увеличаване на скоростта, с която трябва да се прави бизнес.

„100 терабайта флаш вероятно не са много привлекателни от гледна точка на цената, но ако същото количество данни бъдат дедуплицирани и събрани в 5 терабайта, то вече говорим за съвсем друга история“, заключи Константинеску.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X