Ит Лидери

Магистратурата по бизнес софтуер запознава с повечето модерни ERP-та

Computer World

Магистратурата по бизнес софтуер дава възможност за научаване на последните тенденции в сферата на ERP софтуера и предлага възможност за лично запознаване с повечето модерни решения на пазара. Това споделя Димитър Димитров, търговски мениджър във фирма EPR.BG – една от партньорските организации, помагащи за реализирането на образователната програма на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Самият той също е завършил програмата.

По думите му в първия випуск на магистратурата има както хора на ръководни позиции като търговски директор, шефове на направления, ръководители на екипи, така и хора, които тепърва са навлизали в света на бизнеса и са имали желанието да бъдат максимално подготвени и да боравят с новите инструменти за управление – ERP, CRM, BI.

„Бизнес нишата на ERP системите е бурно развиваща се в последните 10 години и да си в крак с най-доброто към момента си е предизвикателство“, обяснява Димитров. Все по-ключово става мениджърите в една организация да познават естеството на този род системи, за да подберат правилната за тяхната дейност, за да се възползват от предимствата, които един такъв инструмент би могъл да им предложи и за да осъществяват качествено дейностите си.

Организаторите на програмата споделят, че от години се говори, че намирането на мениджърски кадри е проблем в България. Подготовката не е на ниво, познанията в управлението на процесите е ограничено. За висшето образование, нуждите на бизнеса, липсата на практически опит и теоретични познания се говори от много време. Според тях появата на магистърска специалност по ERP системи е нещо очаквано, но доскоро е било без реална „дата на доставка“ според водещите специалисти в бранша.

В момента тече записването за програмата „Бизнес анализ и ERP решения“, а студентите, които проявяват интерес нея могат да кандидатстват за стипендия, предоставена от ОЙРОШПЕД като изпратят запитването и кандидатурата си на този адрес в срок до 20-ти октомври.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X