Ит Лидери

SoftServe се разширява, до края на 2017 г. ще наеме още 80 служители

Computer World

Констанца Кадънкова

Софийският офис на специализираната в софтуерни решения компания SoftServe Bulgaria се разраства и вече заема още един етаж на офиса си в сградата, която се помещава на бул. “България”. По повод на експанзията, фирмата организира коктейл на 5 октомври.

Андон Симеонов, вицепрезидент и регионален мениджър за България на SoftServe разкри, че в момента в софийското звено работят 120 служители, а плановете са до края на 2017 г. екипът на дружеството да бъде разширен с още около 80 специалисти.

„Достигнахме необходимото ниво на зрелост и сме готови за следващото ниво от развитието на компанията. Стъпихме в България с много агресивни планове за растеж, но впоследствие се концентрираме не върху чистото назначаване на колкото е възможно повече служители. Лесно можем да се разраснем със 100 човека за година, но в първите три години по-важното е да осигурим основа, върху която да надграждаме. Ние не градим организация за малко и с цел да извлечем ползи от България, не сме консуматор. Искаме да създадем структура, която подкрепя устойчив и дългосрочно развиващ се бизнес в страната”, коментира Андон Симеонов.

Ръководителят на SoftServe Bulgaria поясни, че международната компания, която има офиси в цял свят и развойни центрове в цяла Източна Европа, расте в глобален мащаб с 30% в реализираните приходи и с около 800 служители на година в глобален мащаб. В този смисъл, ръстът не е проблем за организацията, но целта на местния офис е била първо да постигне стабилност.

Голям процент от бизнеса на SoftServe е обусловен от доставянето на услуги за ISV (Independent Software Vendor) компании. В тази си роля организацията се занимава с разработване на софтуер в целия жизнен цикъл (SDLC – Software Development Lifecycle), затова търси целия спектър от позиции, свързани със софтуерен развой.

Служителите в ИТ компанията работят с mainstream технологии, като българският офис има много международни клиенти от различни индустрии.

„Компанията има дългосрочна стратегия за трансформация, следваща експанзията ни в глобален мащаб. В тази връзка, инициативата за България означава, че започваме да търсим лидери и експерти, които да подкрепят глобалната ни организация, т.е. не само да разработват проекти, които се работят в България, но и да консултират, подпомагат и да внасят компетентностни познания на глобално ниво”, заяви Андон Симеонов.

SoftServe Bulgaria има и собствена ИТ академия. Компанията е разработила професионална среда за развитие, създадена специално за служителите на SoftServe да ги подкрепя в постигането на пълния им потенциал, наречена Abiliton.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X