Ит Лидери

GSA обяви Световен стандарт за аутсорсинг индустрията

Computer World

Кери Халард, председател на Global Sourcing Association (GSA), съобщи на годишната конференция и седмите годишни награди на Европейската аутсорсинг асоциация, че организацията е „дом“ на нов глобален стандарт за „купувачите“ и „доставчиците“ на аутсорсинг услуги, разработен от GSA. Той се основава на множество различни подходи към добрата практика в сектора и съдържа подробно описание на модел на жизнен цикъл на аутсорсинг услугите.

Именно на събитието в София Европейската аутсорсинг асоциация обяви, че от 6 октомври вече е Global Sourcing Association. Новото име е свързано с динамиката и новите принципи на развитието на индустрията и географския обхват на членовете й.

„Това е начинание, което ще осигури положителен растеж на индустрията в глобален мащаб и ще повиши репутацията на сектора чрез въвеждането на стандартизирани квалификационни програми във всеки етап на предоставянето на аутсорсинг услугите“, допълни Лукарски. По думите му стандартът ще подобри ефективността и стойността на услугите, както за доставчиците, така и за клиентите на аутсорсинга и ще допринесе за подобряване на професионализма в този сектор. Към инициативата, стартирана в България, се присъединяват и Русия, Китай, Испания, САЩ, Южна Африка, Египет, Албания и Полша. 

Министър Лукарски не подмина и болезнената тема за недостига на кадри в аутсорсинг индустрията, и посочи, че решение в тази област е въвеждането на дуалното обучение в България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X