Ит Лидери

Започна регистрацията за конкурса за наградите на БАИТ за 2016 г.

Computer World

От 3 октомври 2016 г., започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. За 6-ти път Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще връчи награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 16 януари 2017 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/. В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша, които са регистрирани съгласно българското търговско право.

От БАИТ обясниха, че в отговор на бързото развитие на ИКТ индустрията, тази година организационният комитет е направил промени в категориите и регламента. Въвеждат се 2 нови категории, дава се възможност за кандидатстване на ученици и са гласувани нови правилата за специалната награда на БАИТ.

Новите категории са "Значителен корпоративен ИКТ проект" и "Internet of Things (Интернет на нещата)", за които компаниите могат да подават кандидатурите си с най-актуалните си разработки и решения.

За „Значителен корпоративен ИКТ проект“ са допустими както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. Журито ще оценява иновативност, мащаб, технологични, процесни и бизнес предизвикателства, потенциал за развитие на доставчика и клиента в резултат на изпълнения проект, принос за позиционирането на българския ИКТ сектор като надежден партньор.

В категорията Internet of Things ще бъдат отличени разработени и действащи проекти или продукти в областта на Интернет на нещата, създадени от или с активното участие на български личности или екипи. Ще се оценяват иновативност, бизнес и социален ефект, текуща клиентска база и потенциал за развитие. Проектът/продуктът трябва да има клиенти от минимум 6 месеца към датата на кандидатстване за наградата.

Промените в правилата за специалната награда са, че тя ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации, като за тази категория няма да се подават кандидатури.

С цел подкрепа и стимулиране на предприемаческото мислене и активността на младото поколение БАИТ взе решение да разшири възрастовия диапазон на кандидатите – досегашната категория „Студентска награда“ вече е „Младежка награда“ и в нея освен студенти могат да участват ученици, самостоятелно или в екип, които имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

В 6-тото издание на Наградите на БАИТ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: "Образователна награда", "Журналистическа награда", "Публична администрация" (държавна и общинска), "Корпоративна и социална отговорност", "STARTUP компания", "Мобилни решения", "Развлекателен софтуер".

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през месец февруари 2017 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X