Ит Лидери

Технологичният холдинг Алтерко ще пусне акции на родната фондова борса

Computer World

След големия успех на първично предлагане на акции на българската група от технологични компании „Сирма Груп Холдинг“, друг технологичен холдинг обяви плановете си за излизане на „Българска фондова борса - София“ - „Алтерко“. Инвестиционен посредник на първичното публично предлагане ще бъде Karoll.

 

„Алтерко“ обединява под шапката си четири фирми: „Теравойс“ - специализирана в разработването на мобилни приложения и SMS игри, „Алтерко финанс“ - специализирана в счетоводство и одит, „Алтерпей“ - фирма за мобилни разплащания и „Алтерко роботикс“ - стартъп компания, специализираща в разработването на IoT решения и системи. Консолидираните приходи на холдинга за 2015 г. възлизат на над 28 млн. лв. Отскоро „Алтерко“ е член на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Холдингът „Алтерко“ има над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 90 служители и офиси в България, Румъния, Сърбия, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.

Според информацията от одобрения проспект, предмет на първичното публично предлагане ще бъдат 1,5 млн. броя нови обикновени акции с номинал 1 лв. Емисионната стойност на една акция ще бъде определена в диапазона от 1,10 до 2,20 лв. в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна, ако бъдат записани минимум 750 хил., или половината от предложените акции.

Средствата ще се използват основно за производството, реализацията и усъвършенстването на продуктите „SHE“ (система за автоматизиран контрол на дома) и „MyKi“ (смарт часовник за деца), както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата“, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата на „Алтерко“ АД. Всички дейности, свързани с това бизнес направление, ще се разработват и развиват от „Алтерко роботикс“ ЕООД.

Наскоро от компанията оповестиха информация за най-новите продукти на „Алтерко Роботикс“ - детския GPS/GSM часовник MyKi - устройство от ново поколение, което дава възможност на родителите да следят местоположението на своето дете и да общуват с него в режим 24/7, и български „умен“ нашийник за откриване на загубени домашни любимци MyKi Pets, който ще бъде пуснат в продажба у нас в началото на октомври.

„Алтерко“ ще разкаже подробности относно плановете на холдинга за излизане на родната фондова борса на 20 септември 2016 г. от 17:30 ч. в хотел „Хилтън София“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X