Ит Лидери

Български тракер за домашни любимци бе представен на IFA 2016

Computer World

Български „умен“ нашийник за откриване на загубени домашни любимци бе представен на най-голямото изложение за потребителска електроника IFA, което се състоя от 2 до 7 септември в Берлин, Германия. MyKi Pets ще бъде пуснат в продажба у нас в началото на октомври.

Според компанията разработчик Алтерко Роботикс с теглото си от 28 грама нейният нашийник е подходящ както за малки, така и за големи домашни животни. Устройството работи със SIM карта и позволява на стопаните да засичат къде се намира техният любимец чрез мобилната мрежа, GPS сигналите от сателити и Wi-Fi мрежите. Батерията пък издържа до 7 дни с едно зарежане.

„Целта на MyKi Pets е да помага на стопаните да открият изгубените си кучета, котки и други животни възможно най-бързо – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко Роботикс“. – Само един поглед в интернет показва, че ежедневно десетки собственици губят своите домашни любимци. Facebook и блоговете са пълни с обяви от стопани, които се надяват да ги намерят. Това е един изключително наболял проблем и нашата мисия е с MyKi Pets да го разрешим.“

Благодарение на продукта собственикът на домашния любимец получава информация за местонахождението му по всяко време директно на мобилното си устройство. Това става през специално разработеното мобилно приложение MyKi Pets. Както при MyKi – детският часовник на компанията, така и при нашийника може да бъдат задавани зони на сигурност. Ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му ще бъде уведомен.

Според разработчиците MyKi Pets разполага с уникална функция, която не се предлага от подобните конкурентни продукти. Това е възможността домашният любимец да бъде научен да изпълнява команди, изпращани чрез натискане на бутони от мобилния телефон.

Други характеристики на MyKi Pets без аналог са Wi-Fi локализацията и неговото тегло. Това е най-лекият тракер от всички налични на световния пазар – тежи само 28 грама.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X