Ит Лидери

PayPal и Mastercard разширяват партньорството си

Computer World

Задаване на Mastercard като ясна опция за плащане в PayPal, активиране на Masterpass като възможност за плащане при търговци, работещи с Braintree, както и увеличаване на присъствието на PayPal на мястото на продажбата включва обявено днес разширяване на партньорството между PayPal и Mastercard. Според двете организации всичко това ще донесе допълнителна стойност за притежателите на карти, за финансовите институции и клиентите на онлайн услугата.

Съгласно разширеното партньорството, потребителите и преставителите на бизнеса ще могат да прехвърлят средства от своята сметка в PayPal в дебитна карта Mastercard. На PayPal също ще бъдат предоставени определени стимули за финансови обеми и в резултат на ангажиментите, поети по силата на това споразумение, вече няма да се дължат такси за оператор на електронен портфейл.

„Изборът на клиента и партньорството ни с него са основни принципи на PayPal, които определят работата на нашата компания, даваща на клиентите повече възможности да управляват и прехвърлят парите си онлайн по-лесно, в приложение и в реален магазин – обяснява Дан Шулман, президент и главен изпълнителен директор на PayPal. – Mastercard е доверен партньор в продължение на много години. Като си сътрудничим и заедно правим иновации, ние ще продължим да тласкаме електронните разплащания напред и да подобряваме плащанията на нашите общи клиенти.“

„Независимо дали плащат във физическия или дигиталния свят, потребителите желаят да видят познатата марка Mastercard на банката-издател, която са избрали – счита Аджай Банга, президент и главен изпълнителен директор на Mastercard. – Разширяването на партньорството с PayPal допълнително подсилва нашия ангажимент към милиардите ни картодържатели по целия свят, за предоставяне на избора да плащат когато, където и както пожелаят.“

Сред нововъведенията е че Mastercard ще бъде представена като ясна и равнопоставена възможност за плащане в рамките на PayPal Wallet.

Masterpass пък ще бъде добавен като опция за плащане при търговци, които обработват плащания чрез Braintree, дъщерно дружество на PayPal. Търговците, които се възползват от услугите му като платформа за плащане, ще могат лесно да интегрират Masterpass при финализиране на плащанията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X