Ит Лидери

Samsung добави LTE в новия си часовник Gear S3

Computer World

Samsung Electronics представи Gear S3 – нов представител в линията си от умни часовници. Носимото устройство се предлага в два варианта, наречени Frontier и Classic. Основната разлика, която се набива на очи спрямо миналогодишния S2 е увеличеният размер – нещо, което е основна тенденция при луксозните часовници в момента.

И двата модела предлагат IP68 сертификат за водоустойчивост, възможност за мобилни разплащания (NFC) и вграден GPS. “Класическият” вариант пък предлага малко по-изчистен дизайн, макар че разликите са по-скоро минимални.

Основното нововъведение при Frontier e LTE свързаността. Според компанията благодарение потребителите никога няма да пропуснат телефонно обаждане, дори ако смартфонът им не е наблизо. В допълнение, с вградения високоговорител, потребителите могат да активират гласови съобщения и да слушат музика.

И двата дизайна предлага 1,3-инчов дисплей, който вече може да е винаги включен, като по точи начин Gear S3 може да имитира по-добре истински часовник. Според Samsung устройството може да работи 3-4 дни с едно зареждане на батерията.

Сред новите функционалности възможността да за приемане или отказване на повиквания, както и да се изключва алармата без докосване на екрана. В допълнение, съобщенията могат автоматично да се превърнат в текст или емоджи, чрез писане или рисуване върху дисплея.

Gear S3 се съчетава с набор от 22mm каишки, като по този начин потребителите могат да персонализират своя часовник, за да подхожда на всяко облекло или специален повод.

Samsung представи и интеграцията на новия Gear S3 с личния мобилен спътник на BMW. Чрез приложението BMW Connected и своя Gear S3, потребителите могат да получават известия, когато е време да тръгнат към следващата дестинация, да проверят горивото, и др.

За първи път пакетът за разработка Samsung Knox Tizen Wearable SDK ще бъде наличен за трети страни, доставяйки възможност за управление и създаване на персонализирани приложения за екосистемата на носимите устройства на Samsung. Gear S3 осигурява по-широки бизнес възможности, благодарение на мобилната платформа за сигурност Samsung Knox.

Не на последно място от Samsung обещават да продължат да доставят софтуерни актуализации и поддръжка за потребителите на Gear S2, осигурявайки достъп до избрани функционалности от новия модел.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X