Ит Лидери

Кажи здравей на стария си приятел Dell Technologies на 7 септември

Владимир Владков

Dell ще завърши придобиването на EMC на 7 септември, почти година след получаването на всички одобрения и след десетилетия на съвместна работа между двете компании те ще се слеят в една обща - Dell Technologies.

Гигантската сделка бе обявена миналия октомври, като оценката за нея бе около $67 млрд. Наскоро компаниите преодоляха и последната регулаторна пречка в лицето на китайското Министерство на търговията, което одобри сделката.

Купуването на EMC и федерацията между двете компании ще превърнат Dell в силен играч в ключови области, сред които софтуерно дефинирани центрове за данни, конвергентна инфраструктура, хибридни облаци и сигурност, каза председателят на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на Dell Technologies Майкъл Дел.

Това ще бъде една компания, която ще продава всичко – от крайни устройства до инфраструктура за ЦОД и облаци, каза той по-рано тази година. Основните конкуренти на Dell Technologies ще са Hewlett Packard Enterprise, IBM и Cisco Systems.

Новият корпоративен доставчик ще се казва Dell EMC, а потребителския PC бизнес ще продължи да се нарича Dell. VMware, в която основен акционер е EMC, ще продължи да се търгува на борсата, а Dell си остава в частни ръце.

Майкъл Дел основа компанията, която прие неговото име през 1984 г., когато той все още беше студент, сглобяващ компютри. EMC стартира през 1979 г. и се разрастна до най-големия независим доставчик на корпоративни системи за съхранение. С течение на годините тя придоби последователно VMware, доставчика на решения за сигурност RSA и на решения за облачна инфраструктура Pivotal.

Председателят и главен изпълнителен директор на EMC Джо Туци, който е начело на компанията от 2001 г., ще се пенсионира след приключване на сделката.

IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X