Ит Лидери

Avnet ще предлага облачните решения на Oracle в Югоизточна Европа

Computer World

Водещият световен технологичен дистрибутор и платинен член на партньорската мрежа Oracle PartnerNetwork (OPN) Avnet съобщи, че предстои да започне доставките на хардуер, софтуер и облачни решения на Oracle до държавите в Югоизточна Европа и Румъния. Инициативата е част от споразумение за нова дистрибуция с добавена стойност.

Новата линия ще включва продукти от Oracle Cloud, Oracle Mobile Application Framework, Java, Oracle Business Analytics, Oracle Storage, Oracle Servers, Oracle Virtualization и Oracle Enterprise Manager, както и някои от предложенията на Oracle Service Cloud. Споразумението ще спомогне за увеличаването на портфолиото от корпоративни решения на Avnet в 9 държави в Югоизточна Европа: България, Хърватия, Сърбия, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония и Черна гора, също така и Румъния. 

„През изминалите две години в Югоизточна Европа натрупахме ценни познания за бизнес нуждите в региона от различни местни експерти. Допълването на продуктите Oracle Enterprise Manager към нашето портфолио ни позволява да осигурим иновативни ИТ решения, които да отговорят на нуждите и процесите на нашите партньори с подкрепата на съществуващата глобална партньорска екосистема на Avnet. Вярваме, че съществуват дългосрочни възможности в този бързоразвиващ се регион и се стремим да продължаваме да разширяваме партньорската си мрежа, така че да можем да доставяме на крайните потребители услуги с възможно най-голяма добавена стойност”, заяви Петър Барта, регионален директор за Югоизточна Европа, Avnet Technology Solutions EMEA.

„Avnet разполага с експертиза в много от областите, където предлагаме корпоративни решения със силна виртуализация и опит със съхранението. По този начин имаме достатъчно възможности за съвместна работа и трансформиране на технологиите в бизнес решения за партньорите и крайните потребители в региона”, коментира Бил Патаки, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ в Oracle.

В допълнение към доставянето на хардуер и софтуер от Oracle, потребителите на Avnet в региона ще имат достъп до различни услуги на Oracle, в това число и Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) и Infrastructure-as-a-Service (IaaS) предложения.

Новото споразумение е базирано на съществуващите взаимоотношения на Avnet с Oracle в региона, в Унгария, Чехия и Словакия. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X