Ит Лидери

Oracle възнамерява да купи NetSuite за $9,3 млрд.

Computer World

Доставчикът на технологични решения Oracle е сключил договор за придобиване на разработчика на базирани в облака счетоводни системи, ERP, CRM и други бизнес решения NetSuite. Цената на сделката е 9,3 млрд. долара.

Портфолиото от продукти на NetSuite допълва предложенията на Oracle и облачните пакети на двете компании ще „съществуват заедно на пазара завинаги“, споделя в обръщение към медиите Марк Хърд, главен изпълнителен директор на компанията купувач.

Очаква се сделката да позволи на Oracle да обслужва по-широк кръг от клиенти, включително по-малки бизнеси, и да увеличи обхвата си с нови индустрии и в нови страни, споделят още от там. Засега от компания отказват допълнителни коментари за това както още ще й донесе този ход.

Двете организации очакват придобиването да бъде финализиранo до края на настоящата година. Разбира се, преди това то трябва да получено одобрение от антимонополни органи, както и зелена светлина от акционерите в NetSuite.

NetSuite започва да предлага облачни продукти през 1998 г., а от Oracle я считат за първата компания в този сектор. Тя разполага с над 30 хил. клиенти в повече от 100 страни.

Доставчикът е фокусиран върху индустрии като здравеопазването, дистрибуцията на едро, производството, средствата за масова информация и НПО сектора.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X